Alles over wallen en donkere kringen

Wallen en donkere kringen onder de ogen, een herkenbaar verschijnsel voor veel vrouwen en mannen op zowel vroege als latere leeftijd. Bij de één enkel zichtbaar na een nacht weinig slaap en bij de ander dagelijks aanwezig. Zeker naarmate we ouder worden neemt kans op en aanwezigheid van wallen en donkere kringen toe. In dit artikel de test ‘Welk type wallen heeft u?’ en meer over de oorzaken en oplossingen.

Donkere kringen

donkere kringen 2Met donkere kringen bedoelen we de donkere kleur onder de ogen. Het gaat dan over de groef onder de wal, het greppeltje welke donker is van kleur. Deze kleur kan genetisch bepaald zijn, maar ontstaat in de meeste gevallen door een gebrek aan vocht onder het oog. Dit vocht tekort kan tal van oorzaken hebben, zoals te weinig slaap, stress, ziekte of een ongezonde levensstijl in het algemeen. De de huid onder de ogen wordt dunner, waardoor u als het ware door de huid heen kijkt. Daardoor zijn de kleur van het grijze botvlies van de schedel en de blauwige bloedvaten zichtbaar: dat is de kring.

Om het tekort aan vocht op te lossen is een combinatie van maatregelen noodzakelijk. Gebruik een oogcrème die de huid van buitenaf hydrateert en de vochtbalans helpt te herstellen. Daarnaast mag ook de verzorging van binnenuit niet ontbreken door voldoende te slapen en drinken. Geef daarnaast uw vochtgehalte ook een boost door royaal fruit te eten. Behalve vocht, bevat fruit veel vitaminen en mineralen die zorgen voor een stralende huid!

Wallen

Om te bepalen wat u zoal kunt doen aan de wallen is het belangrijk om eerst te weten welk type wallen u heeft. Er bestaan twee typen: vocht wallen, wallen en vet wallen.

Test: Welk type wallen heeft u?
Staat u ’s ochtends op met wallen en verminderen of verdwijnen deze in de loop van de dag? Dan is er sprake van zogenaamde vocht wallen. Doordat u zit of staat drijft het vocht namelijk in de loop van de dag langzaam geheel of deels af. Als de wallen nagenoeg gelijk blijven of minimaal verminderen dan is er sprake van wallen door volume verlies of vet wallen.

Behandeling van vocht wallen
lymfedrainage2Vocht wallen is het type wallen dat op alle leeftijden voorkomt en vele oorzaken kan hebben. De belangrijkste zijn: stress, huidveroudering, slaaptekort, vermoeidheid en een slechte afvoer van afvalstoffen door het lichaam. De beste manier om het vocht aan te pakken is uiteraard de voorgenoemde oorzaken wegnemen, maar soms lukt/kan dit niet of onvoldoende. U kunt dan toch het vocht op een aantal manieren verminderen, welke gecombineerd elkaar versterken.

1.Lymfedrainage massage

Massage helpt bij het afvoeren van de afvalstoffen die zich hebben opgehoopt onder de ogen in de wallen. Begin aan de onderkant in uw ooghoek en druk met uw vinger drie secondes zachtjes op de huid. Beweeg de vingers nu opzij en doe hetzelfde. Werk zo naar de buitenrand toe. Begin vervolgens weer in de ooghoek en draai met uw vinger kleine cirkels terwijl u langzaam weer naar buiten toe werkt. Als afsluiting strijkt u met een platte vinger met lichte druk drie maal van binnen naar buiten. Met deze massage helpt u het lichaam om het vocht af te vloeien naar de lymfebanen.

2. Drink voldoende water!
Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar voldoende water drinken helpt het lichaam om de afvalstoffen die zich hebben opgehoopt af te voeren. Zeker als u de lymfedrainage massage toepast, is voldoende drinken erg belangrijk.

3. Oogzone behandeling in de schoonheidssalon
De oogzone hydratatie & lift behandeling (vanaf € 17,50) in salon helpt wallen en donkere kringen te verminderen en voorkomen. U kunt deze los boeken of toevoegen aan uw gezichtsbehandeling. Klik hier voor meer informatie over deze behandeling.

4. Speciale oogcrème
Behalve dat de oogcrème de huid hydrateert, stimuleert deze het lichaam om op natuurlijke wijze het vocht af te voeren. Daarnaast wordt de huid soepeler en oogt gezonder. Ook is er een oog creme die als extra eventuele donkere kringen camoufleert.

5. Oog contour masker
Het regelmatig aanbrengen van een oogcontour masker geeft een sterke impuls aan de afvoer van vocht. De vitaminen en andere werkzame stoffen voeden de huid intens en geven de stevigheid van de huid een boost. Bij Blush is een oog contour masker onderdeel van de oog hydratatie en lift behandeling.

Behandeling van vet wallen

eyes 1En dan het tweede type wallen: de vet wallen. Het vet dat bij iedereen onder het oog aanwezig is, dient als stootkussentje en zorgt ervoor dat het oog kan draaien ten opzichte van de kas. Bij sommige mensen is de oogkas anatomisch gezien te klein voor het stootkussentje, oftewel het vet. Dit is genetisch bepaald. Als uw ouders wallen hebben, dan is de kans dus groter dat u ze heeft of krijgt.

Vet wallen ontstaan ook vaak naarmate we ouder worden. Het vet onder het oog wordt door een bindweefselschotje op zijn plaats gehouden. Dit schotje wordt slapper als we ouder worden. Tel de zwaartekracht daarbij op, en het vet zakt naar voren, wat een wal creëert. Daarnaast is er ook vocht aanwezig, zoals bij een vochtwal. De vet wallen bestaan voor 75% uit vet en voor 25% uit vocht.

Wat te doen bij vet wallen?
Het vet zelf kunt u enkel operatief laten verwijderen, dit noemen we een onderooglid correctie. Omdat er bij een vet wal ook een vochtophoping aanwezig is, kunt u alle tips voor vocht wallen, waaronder het gebruik van een oogcrème, ook bij vet wallen toepassen.