Vijf tips voor een stralende huid

Tip 1: Welk huidtype heeft u?

Om uw huid goed te kunnen verzorgen en verbeteren is het bijzonder belangrijk om goed te weten welk huidtype u heeft. Ieder huidtype heeft namelijk andere behoeften. Het gebruik van producten die niet geschikt zijn voor uw huidtype kan ongewenste effecten geven. Een goed voorbeeld hiervan is het gebruik van zeep bij een vochtarme of droge huid. Zeep reinigt, maar droogt de huid ook sterk uit. Dit kan een droog en trekkerig gevoel geven na het afdrogen. Vaak wordt er dan gekozen voor een extra rijke of vette créme om dit gevoel weg te nemen waardoor de huid minder goed kan ademen en poriën sneller verstopt kunnen raken.
Komt u voor een behandeling bij Blush dan is het bepalen van uw huidtype door middel van de huidanalyse de eerste stap
. U krijgt daarbij uitleg over uw huidtype en met welke (eigen) producten u deze het beste kunt verzorgen en verbeteren.

Tip 2: Reinigen is de basis
face washDagelijks komt uw huid in aanraking met de zon, de (vervuilde) lucht en schadelijke stoffen. Het is daarom van belang om uw gezicht dagelijks in de ochtend en avond goed te reinigen. Hiermee gaat u verstopte poriën en huidveroudering tegen. Als de huid goed gereinigd is, worden producten beter opgenomen en heeft u optimaal resultaat. Het reinigen van de huid kan in 2 eenvoudige stappen:
Stap 1 milk of facewash: vermeng de reinigingsmilk of facewash (afhankelijk van uw huidtype) in uw hand met een klein beetje lauw water en breng deze aan op het gezicht. Masseer het product in en spoel daarna af met lauw tot warm water.
Stap 2 tonificeren: spray een tonic, afgestemd op uw huidtype, over het gezicht of dep deze op het gezicht met een wattenschijfje. Hiermee verwijdert u eventuele resten reinigingsmilk of facewash en wordt de zuurgraad van de huid hersteld.

Nu is de huid optimaal voorbereid op uw verzorging- of huidverbeteringsproducten. Breng eventueel eerst uw serum en oogcrème aan en sluit af met de dag- of nachtcrème. Dit dagelijkse ritueel is de basis voor een mooie en stralende huid!


Tip 3: Scrubben, niet te vaak
scrub2De scrub is een thuis veel gebruikt product waarmee het bovenste laagje dode huidcellen wordt verwijderd. Het regelmatig verwijderen van deze dode huidcellen laat de huid zacht aanvoelen en zorgt dat deze goed kan ademen. Dit is belangrijk, want zuurstof draagt bij aan de celvernieuwing. In praktijk blijkt echter dat we vaker scrubben dan nodig en daarbij te grove scrub producten gebruiken.

Wat betreft de frequentie is 1x in de vier tot zes weken ruim voldoende, omdat het precies zolang duurt voordat er weer een nieuw laagje dode huidcellen is gevormd. Vaker scrubben en ook het gebruik van een te grove scrub maken de huid dunner en kwetsbaarder dan nodig, waardoor de kans op huibeschadigignen toeneemt en huidveroudering in de hand wordt gewerkt. Gaat u regelmatig naar de schoonheidsspecialiste dan is scrubben thuis niet nodig!

Tip 4: Ook het decolleté…
Bij een stralend gezicht horen ook een prachtig verzorgde hals en decolleté. Maak daarom ook de hals en het decolleté onderdeel van uw dagelijkse verzorging. U kunt hiervoor uw gezichtsproducten gebruiken of kiezen voor een speciaal product waar veel werkzame stoffen in zitten om deze tere huid te verzorgen en in optimale conditie te houden. Deze speciale producten zijn vaak gunstiger geprijsd en in een grotere verpakking verkrijgbaar dan uw producten voor het gezicht.


Tip 5: Massage & ontspanning!
wellness massage blauwEen (gezichts)massage kan wonderen verrichten. De geest komt tot rust en de spieren ontspannen waarbij de bloedsomloop en aanvoer van voedingsstoffen worden verbeterd. De bewegingen over de huid en spieren stimuleren ook de aanmaak van collageen (zorgt voor de stevigheid van de huid) en elastine (verantwoordelijk voor de elasticiteit) in het bindweefsel. Een massage is dus niet alleen een heerlijk gevoel, het gaat huidveroudering tegen en houdt de huid in conditie.

Bij Blush heeft u de keuze uit de gezicht of voet wellness massage en de wellness rugbehandeling. Ook thuis kunt u op eenvoudige wijze massage technieken toepassen op bijvoorbeeld het gezicht: masseer na het reinigen zachtjes in een cirkelvormige beweging gedurende ongeveer 2 minuten van benenden naar boven. Werk bij de ogen vanuit de ooghoek naar de buitenrand van het oog. Zo voert u vocht en afvalstoffen af richting de lymfebanen.

U zult merken dat door de massage niet alleen de huid ontspant en verbetert, maar ook komen uw gedachten heerlijk tot rust!