De voor- en nadelen van de lip flip

De botox lip flip; al jaren is er veel te doen over deze behandeling. Er zijn mensen met een goede ervaring, maar ook verhalen bekend van ernstige bijwerkingen. Hoe zit het nu precies met deze botox behandeling?

Bij de lip flip worden er in de rand van de bovenlip een paar prikjes gezet met botox. Botox heeft een spierontspannende werking. Als de botox is ingewerkt, ontspant de spier in de bovenlip een beetje. Het idee hierachter is dat daardoor de lip wat naar boven/om krult. Met als resultaat meer zichtbaar, natuurlijk lipvolume. En als je rimpeltjes hebt boven of in de bovenlip dat deze ook zachter en gladder worden.

Deze kleine en relatief goedkope behandeling klinkt ideaal en daarom zijn er ook veel mensen die interesse hebben in de lip flip.

fillers volume lippen Blush Best

Nadelen van de botox lip flip

Helaas is niet iedereen geschikt voor deze behandeling. Als er van nature niet genoeg spierspanning op de bovenlip staat en je gaat deze dan toch ontspannen met botox dan ontstaat er een probleem. De lip wordt dan zo slap dat je niet goed meer kunt praten en drinken. Ook ziet het er niet mooi uit, de lip hangt naar beneden en soms zijn de tanden ook niet meer zichtbaar. Hoe ouder je bent, des te groter het risico op een hangende lip.

Het effect van de behandeling; dus hoeveel meer lip volume er zal ontstaan is vaak minimaal. En ook niet vooraf te voorspellen dus een kwestie van ervaren.

Blauwe plekken of zwelling zie je bij deze behandeling dan weer niet. En ook is het effect niet blijvend. Gemiddeld is de botox na 3-4 maanden weer uitgewerkt en dan kan je zelf kiezen of je de behandeling wilt herhalen.

Vraag om advies

Waar je bij veel botox behandelingen weinig zorgen hoeft te hebben over negatieve effecten is de lip flip er eentje om eerst goed advies te vragen aan jouw arts. Hij of zij kan de lippen onderzoeken en je uitleggen wat je bij jouw lippen kan verwachten.