Canule of naald bij een filler behandeling?

Bij een behandeling met fillers, een gel die hyaluronzuur bevat om het volume te verbeteren, kan de arts kiezen voor een injectienaald of een canule. Welke van deze twee technieken is het beste en fijnste voor jou?

Verschil tussen een injectienaald en canule

Een injectienaald is een hol buisje met een scherpe, schuin afgesneden punt. Wanneer deze tegen de huid wordt gedrukt, prikt de punt een opening in het weefsel en kan zo de filler worden geïnjecteerd.

Een canule is een hol buisje met een stompe punt. Deze kan zelf geen gaatje maken in het weefsel. Eerst zal er met een scherpe naald een gaatje gemaakt worden en daarna kan de arts de canule inbrengen in de huid.

  • naald of canule injectie

Klinkt niet heel erg handig, werken met een canule, toch heeft de canule bij de betere artsen die deze techniek en vaardigheid beheersen de voorkeur. Een canule is namelijk veel veiliger dan een injectienaald, omdat door de stompe punt van de canule het weefsel en de bloedvaten in de huid niet beschadigd raken bij het plaatsen van de filler.

Naast de veiligheid zijn er nog meer voordelen aan het werken met een canule, echter kan de canule niet bij iedere behandeling worden gebruikt. Lees snel verder:

https://www.artdelabeaute.nl/canule-of-gewone-naald-bij-fillers/