Hoe werkt botox tegen rimpels?

Ons gezicht beweegt de hele dag. Praten, lachen, eten, bij alle bewegingen zijn de spieren in het gezicht actief. Door deze activiteit trekt de huid op bepaalde plaatsen samen. En juist op die plekken ontstaan rimpels. In het begin zijn er alleen lijntjes te zien en later worden dit rimpels of zelfs plooien.

Voorkomen beter dan genezen!

Foto van botox behandeling bij een vrouw Blush Best Eindhoven

Botox is een veilige en betrouwbare werkstof die is geregistreerd als medicijn. Het laat de spieren die verantwoordelijk zijn voor het samentrekken, ontspannen. Hierdoor blijft de huid glad en kunnen er geen lijntjes of rimpels ontstaan.

Als je al lijntjes of rimpels hebt, dan zorgt de botox ervoor dat de rimpel verdwijnt. Soms is dat al na 1 keer botox en bij diepere lijntjes/rimpels kan dat langer duren.

Andere toepassingen van botox

Naast dat we botox inzetten om rimpels te verminderen en voorkomen, worden ook migraine/spanningshoofdpijn, tanden knarsen waardoor de tanden ernstig beschadigen en overmatig zweten van handen, oksels of voeten behandeld.

Ook kunnen we met botox de vorm van het gezicht verbeteren. Dit doen we bijvoorbeeld met het liften van de neustip en de faceslimming behandeling. Bij faceslimming laat botox spieren het gezicht ontspannen waardoor ze in dikte afnemen en het gezicht steeds slanker wordt.

Informatie botox – onze merken

Er zijn in de wereld vier veilige en geregistreerde merken botox. Bij Blush injectables kliniek hebben we op basis van onze ervaring ervoor gekozen om te werken met de al deze merken: Allergan, Azzalure, Alluzience (vegan) en Bocouture. Dit zijn veilige A-merken botox en geregistreerd als medicijn.

botox allergan

Wat zijn de verschillen?

Qua werking bevatten ze alle vier evenveel en dezelfde werkzame stof botuline toxine (botox), maar verschillen in samenstelling van hulpstoffen. Ook bevatten sommige merken dierlijk eiwit en andere juist weer plantaardig. De Alluzience botox is zelfs helemaal vegan. Deze verschillen kunnen ervoor zorgen dat het ene merk bij jou beter werkt dan het andere.

Als je hierover graag meer wilt weten, zal onze arts jou tijdens het consult advies over welk merk botox het beste en mooiste resultaat bij jou oplevert aan de hand van jouw wensen en ervaringen. Je bepaalt uiteindelijk altijd zelf met welk merk je behandeld wordt.

Het effect van botox

Het effect is gemiddeld binnen 4 tot 10 dagen na de behandeling zichtbaar/merkbaar en na twee weken maximaal. Na gemiddeld 3-4 maanden wordt het effect geleidelijk minder, doordat de werking van de botox vermindert en de spier weer actiever wordt.

Het effect van botox is dus tijdelijk. Na meerdere behandelingen houdt het effect vaak langer aan. Een vervolg behandeling kan zonder problemen worden uitgevoerd en is volkomen veilig.

Service na de behandeling

Mocht na twee weken het resultaat niet helemaal naar wens zijn dan kun je langskomen voor een nacontrole. Waar nodig/mogelijk zetten we gratis nog wat extra botox bij. Een nabehandeling geven, is niet schadelijk. Het betekent dat er bij jouw lichaam iets meer botox nodig is om de spieren te laten ontspannen dan bij een gemiddeld persoon. We noteren dit allemaal in jouw dossier, zodat we de behandeling de volgende keer meteen kunnen aanpassen.

Van het effect van een botox behandeling heb je gemiddeld 3-4 maanden plezier. Dit kan ook korter of veel langer zijn, dat ligt aan hoe snel jouw lichaam de botox afbreekt. Hier kunnen we helaas geen garantie op geven.

Voor- en na foto’s

En hoe ziet het er na de botox behandeling uit? Omdat botox even inwerktijd nodig heeft, gemiddeld 4-10 dagen, zie je direct na de behandeling nog geen verschil. Na twee weken is resultaat maximaal.

Bekijk onze voor- en na foto’s voor voorbeelden van het resultaat van een botox behandeling.

Vragen of een afspraak maken

Je bereikt ons makkelijk en snel. Stel jouw vraag aan ons en we geven je persoonlijk advies of maak direct jouw afspraak via de online agenda!

Stel jouw vraag

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.

Persoonlijk contact en advies